Het koor

Wie zijn wij

Ons koor bestaat op dit moment uit ongeveer 25 vrouwen die driestemmig zingen: sopraan, mezzosopraan en alt, onder leiding van dirigent Kees de Bruijn. Omdat we projectmatig werken met steeds weer nieuw materiaal, houden we het uitdagend en interessant voor onszelf. Tijdens onze optredens zijn we gekleed in de kleur petrol. In de winter combineren wij deze kleur met zwart en in de zomer met wit.

Repertoire & werkwijze
Ieder seizoen worden er projectgroepjes gevormd door steeds andere leden van het koor, die een thema gaan bedenken. Het komt er meestal op neer dat we zo’n twee thema’s per jaar doen. Bij het thema wordt toepasselijke muziek gezocht in samenwerking met onze dirigent. Alle stijlen zijn hierbij mogelijk, van pop tot klassiek of wereldmuziek. Vervolgens wordt de muziek via dropbox gedistribueerd en krijgen we de muziek ook op tracks,  ingezongen door Kees. De leden zorgen zelf voor een uitdraai op papier. Door thuis te oefenen kunnen we relatief snel ‘mooi’ klinken en kunnen we tijdens de repetities werken aan het verder afstemmen op elkaar.

Bekijk onze agenda, daar staan onze afgelopen optredens en het repertoire dat we daar gezongen hebben.

Onze dirigent

Na een uiterst prettige samenwerking van 10 jaar met Paul Snoek is sinds eind 2017 Kees de Bruijn onze nieuwe dirigent. Kees studeerde aan het conservatorium van Den Haag en Amsterdam en was finalist bij de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie. Hij zong tien jaar bij De  Nederlandse Opera en is werkzaam als zangpedagoog, cantor en dirigent in Baarn, Hilversum en Utrecht. Daarnaast volgt hij les bij Harry van Berne. Als neerlandicus publiceerde hij Vondel vocaal, de verzamelde liederen van Vondel.

Bekijk het uitgebreide filmpje dat RTV Baarn maakte over Kees op onze Media pagina!

Waar en wanneer

Vanaf april 2019 repeteren we wekelijks in de Paaskerk in Baarn op de maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Halverwege de repetitie is er een korte pauze met een kopje koffie of thee tegen een geringe vergoeding.

Eén à twee keer per jaar verzorgt ons koor de muzikale omlijsting van een kerkdienst.

8 oktober 2022: Optreden Wereldmeisjesdag in het Rosa Spier Huis, Laren

Lidmaatschap

Overweeg je een lidmaatschap bij ons koor? Kijk voor meer informatie hierover op onze pagina lidmaatschap, stel je vraag aan ons bestuur of meld je direct aan via onderstaande button. Je kunt eerst twee keer gratis meezingen.

Geef je op voor
een lidmaatschap
bij ons koor!

Contact

Heb je een vraag over ons koor of wil je meer weten, neem dan even contact op met een van onze bestuursleden: Suze, Jacqueline of Cora. Stuur gerust een mail!

Eerst even kennismaken?

Kom een keer sfeer proeven, meedoen. Het verplicht je tot niets. Niet aarzelen, gewoon doen! Meld je aan via de knop hieronder. We zien uit naar je komst!

Ja leuk,
ik kom graag langs!